Søke om Vielse

Les dette først:

Når vielsen er godkjent og avtalen mellom brudepar og Unitarforbundet er bindende, må brudeparet betale et depositum på kr 1000,- til kontonummer 0539 67 06859  Summen blir trukket fra på regning for vielsen. Hvis dere får godkjent vielse, men av ulike årsaker må trekke søknaden tilbake, blir ikke denne summen tilbakebetalt.

Medlemmer av Unitarforbundet betaler en minstepris på 2750,- + reiseutgifter vielsessamtale/vielse og faktiske kostnader vigsler har i forbindelse med reise vielse, herunder også kostgodtgjørelse hvis reisetid og vielse overstiger 5 timer.

Ikke-medlemmer betaler en minstepris på 3750,- + reiseutgifter vielsessamtale/vielse og faktiske kostnader vigsler har i forbindelse med reise vielse, herunder også kostgodtgjørelse hvis reisetid og vielse overstiger 5 timer.

Hvis vielsen innebærer flyreise er det brudeparet som bestiller flybillett og opphold – på billigst mulig måte. Ikke privat overnatting!

Etterspørsel etter Unitariske vielser har økt kraftig og pga lavt medlemstall har fylkesmannen bestemt at vi får ikke ha flere enn to godkjente vigslere. Av denne grunn ser vi oss nødt til å nytt prissystem.

Prisen inkluderer 1 vielsessamtale, skriftlig seremoniforslag, administrasjonsutgifter som kopiering, porto, telefoner, og vielsesseremoni. Unitarforbundet og vigsler ber om forståelse for prisøkningen/endringen.

Søknaden skal inneholde følgende tekst som sendes oss på mail:

SØKNAD OM VIELSE: 

Vi skal gifte oss og søker med dette om å ha Unitarforbundet som vår vigsler på vår store dag.

Vi er klar over at det borgerlige vielsesrituale må være med som en del av vielsen (se tekst på borgerlig vielse på hjemmesiden), men at vi ellers selv kan bestemme innhold i samarbeid med vigsleren – også religiøst innhold.

Vi er inneforstått med at vi trenger ikke å være medlemmer av Unitarforbundet for å benytte oss av dem som vigslere, men at å være medlem vil gi oss en rabatt på vielsen. Bare en av brudeparet trenger å være medlem.

Vi vil varsle vigsler om evt endringer så snart vi kan.

Unitarforbundet har to vigslere, Kjell Morten og Sunniva. Alle søknader sendes til Kjell Morten som sammen med Sunniva vurderer hvem av vigslerne som evt skal holde deres vielse. Dere kan uttrykke ønske om hvilken vigsler dere ønsker, men dette er ikke bindende for oss.

Unitarforbundet har også to seremonimestere som ikke har vigselsrett – Tonje og Anneli. De foretar seremonier for de som allerede er gift av en godkjent vigsler/tinghus. (Dere kan ha vielse av godkjent vigsler fredag og ha seremoni med seremonimestere på lørdag feks)

Søknaden er ikke bindende. Avtalen vår om vielse er bindende når vi innvilger den og dere bekrefter innvilgelsen, begge skriftlig på mail. Depositum på kr 1000,- betales så snart avtalen er bekreftet av både vigsler og brudepar

Blir en vielse av ulike årsaker avlyst, blir ikke depositum tilbakebetalt. Ved avlysninger nærmere enn en måned fra avtalt vielsesdato må hele grunnbeløpet betales vigsler (3750,- eller 2750,-)

Vi som vigslere forplikter oss til å komme til avtalt tid og sted der vielsen skal foregå. Unntatt er forhold som vigsler ikke kan styre, så som trafikkforsinkelser, ekstreme værforhold eller hvis vigsler blir akutt innlagt på sykehus. Det er viktig at vigsler og brudepar har kontakt kvelden før vielse for evt avklaringer!

Skjema

Vielsesdato:

 • Alternative vielsesdatoer

Vielsessted:

 • Adresse

Ønsket klokkeslett for vielsesseremoni:

Navn på brudepar:

 • Adresse
 • Tlf.nr
 • Mailadresse
 • Nasjonalitet

Ønsker medlemskap i Unitarforbundet

 • Skriv navn på medlem, fødselsnummer og mailadresse
 • (medlemskap gir 1000 ,- kr rabatt på vielsen)

Skriv litt om hvordan dere ønsker seremonien:

 • religiøs/borgerlig vielse
 • tradisjonell/utradisjonell
 • inne eller ute
 • spesielle ønsker

Har dere spørsmål så kontakt Kjell Morten på kjell.morten.braten@unitarforbundet.no eller tlf 920 69 689

Vi lover skriftlig svar på søknad innen 2 uker. (Desember er kontoret stengt for henvendelser).

Søknad på mail sendes til: seremoni@unitarforbundet.no

søknad skal minimum inneholde svar på opplysninger som er listet ovenfor.

Reklamer

3 kommentarer om “Søke om Vielse

  1. Nei, vi spør ikke om tro eller hvor dere er medlemmer. Dere trenger heller ikke være medlem hos oss for å bli viet av oss. Men å være medlem hos oss gir en rabatt på vielsen på 1000 kr 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s